Na czasie

voucher-kinowy-heliosopener-festivalhans-zimmerskoki-narciarskiegala-kswbody-worlds-vital
Home Artysta Dominika Kachlik

Dominika Kachlik

Dominika KachlikOpisWydarzeniaDominika Kachlik - Często zadawane pytaniaFani lubią też

Opis

Dominika Kachlik jest polską aktorką dubbingową, teatralną oraz filmową. Urodziła się w 1992 roku w Krakowie. Ukończyła krakowskie V Liceum Ogólnokształcące i złożyła podanie na studia. W 2018 roku została absolwentką Wydziału Aktorskiego warszawskiej Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza. Karierę aktorską rozpoczęła jeszcze przed ukończeniem studiów - w 2015 roku. Zagrała wtedy role epizodyczne w serialach telewizyjnych "Krew z krwi 2", "Przyjaciółki" oraz "Aż po sufit". Rok po ukończeniu studiów dostała rolę epizodyczną w serialu telewizyjnym "M jak miłość". W tym serialu zagrała także rolę Franki w 2020 roku i została członkinią stałej obsady serialu. 

 

Dominika Kachlik podjęła współpracę z warszawskim Teatrem Collegium Nobilium, który należy do Akademii Teatralnej. Pracowała także w Teatrem Miejskim w Lesznie oraz warszawskim Teatrem Powszechnym im. Zygmunta Hubnera. Pojawia się także w gościnnych rolach w warszawskim Teatrze Narodowym. Występowała w nim w 2016 i 2020 roku. Wzięła także udział w musicalu "#Kopciuszek", który odgrywany był na scenie warszawskiego Teatru Capitol.

Nagrody

Dominika Kachlik otrzymała Nagrodę Opus Film. Została nagrodzona jako aktorka, która powinna występować na ekranie kinowym i telewizyjnym. Nagrodę otrzymała za role w sztukach teatralnych "Pibloktoq. Piosenki Marii Peszek". Reżyserem spektaklu był Wojciech Kościelniak. Drugą sztuką, za którą została nagrodzona jest "ICOIDI" (reż. Maja Kleczewska) podczas 35. łódzkiego Festiwalu Szkół Teatralnych.

Filmografia

Dominika Kachlik zagrała w licznych produkcjach serialowych i filmowych:

  • "Krew z krwi 2" (2015 rok, odcinki 5-6) jako sekretarka Lipskiego, Asia,
  • "Przyjaciółki" (2015 rok, odcinek 66) jako dziewczyna Szymona,
  • "Aż po sufit!" (2015 rok, odcinek 9) jako asystentka Marca,
  • "Singielka" (2015 rok, odcinek 33) jako kandydatka, 
  • "Autor Solaris" (2016) jako Barbara Leśniak,
  • "Komisarz Alex" (2017 rok, odcinek 125) jako Ewa Faberska, modelka,
  • "W rytmie serca" (2018 rok, odcinki 36-37) jako asystentka prokuratora Andrzeja Siedleckiego,
  • "Ślad" (2018 rok, odcinek 30) jako wspólniczka i zabójczyni Jakuba Michalaka, żona Grzegorza, matka Michała, Izabela Mirska,
  • "Na dobre i na złe" (2018 rok, odcinek 715) jako narzeczona Mirka, Joasia,
  • "Ojciec Mateusz" (2018 rok, odcinek 256) jako żona sędziego, Andżelika Falkowska,
  • "Plan C" (2019) jako Sandra,
  • "Ultraviolet" (2019 rok, odcinek 15) jako marta"
  • "M jak miłość" (2019 rok, odcinek 1421) jako żona Maksa,
  • "Wojenne dziewczyny" (2019 rok, odcinek 32) jako kelnerka,
  • "Odwróceni. Ojcowie i córki" (2019 rok, odcinek 1) jako koleżanka Pati,
  • "O mnie się nie martw" (2019 rok, odcinki 131-132) jako dziewczyna,
  • "Leśniczówka" (lata 2019-2020) jako Sylwia,
  • "M jak miłość" (2020) jako Franka,
  • "Mosquito State" (2020) jako Jennifer,
  • "Hamilton" (2022) jako sekretarka De Vries.

Piosenki

Dominika Kachlik zaśpiewała piosenki w serialach:

  • "Kicia Rożek" (2017 rok, odcinek 53),
  • "Tuca i Bertie" (2019 rok, odcinki: 2, r oraz 7-10),
  • "Absurdalna planeta" (2020),
  • "Kipo i dziwozwierze" (2020),
  • "Świat centaurów" (2021 rok, odcinki 1-3, 5-6 oraz 9-10).

 Teledyski

Aktorka zagrała także w teledyskach do utworów Ralpha Kamińskiego: "Zawsze" (2016), "Morze" (2017), "Lato bez Ciebie" (2017) oraz "Wszystkiego najlepszego" (2019). Zagrała także w teledysku do piosenki Katarzyny Nosowskiej i Miuosha "Klucze".

 

Zobacz też: Ewa Błaszczyk, Mikołaj Roznerski, Olga Borys, Marcin Mroczek, Olaf Lubaszenko, Wiktoria Gąsiewska, Tomasz Dedek, Andrzej Grabowski, Piotr Nowak, Kazimierz Mazur, Wojciech Wysocki, Sandra Staniszewska, Grażyna Zielińska, Tomasz Sapryk, Zbigniew Konopka, Lidia Stanisławska, Jarosław Domin, Joanna Niemirska, Anna Mrozowska, Maciej Tomaszewski,

 

Wydarzenia

Dominika Kachlik - Często zadawane pytania

Gdzie wystąpi Dominika Kachlik?

Miejscowości, w których Dominika Kachlik wystąpi w najbliższym czasie: Poznań, Warszawa, Bydgoszcz, Toruń, Łódź, Katowice.

Kiedy Dominika Kachlik obchodzi urodziny?
Aktorka przyjmuje życzenia urodzinowe 14 sierpnia.
Czy Dominika Kachlik grała w filmach hollywoodzkich?
Aktorka w 2020 roku wzięła udział w międzynarodowym castingu. Wygrała go i została obsadzona jako główna postać żeńska w filmie "Hong Kong Love Story" (reż. Keoni Waxman).
Jakie są ciekawe osiągnięcia Dominiki Kachlik?
Jednym z najciekawszych osiągnięć aktorki jest rola w oficjalnym trailerze gry komputerowej. Wystąpiła jako caryca Kislevu, Katarina - Królowa Lody w "Total Was: Warhammer III".
W jakich filmach i serialach Dominika Kachlik była aktorką dubbingową?
Dominika Kachlik użyczyła głosu postaciom z takich filmów, jak: "Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara" z 2017 roku, "Czarna Pantera" z 2018 roku, "Han Solo: Gwiezdne Wojny - historie" z 2018 roku, "Avengers: Koniec gry" z 2019 roku (jako Cassie Lang) oraz "Wyprawa na księżyc" z 2020 roku (jako mama). Oprócz tego użyczyła głosu postaciom z seriali: "BoJack Horseman" z 2015 roku, "Rick i Morty" z 2017 roku (jako Jessica, Straszek Melissa, Statek Ricka oraz Weronika Anna Bennet), "Kicia Rożek" z 2017 roku (jako kartka walentynkowa), "Vikki RPM" z 2017 roku, "Drużyna rycerzy", "Noobees" i "Taffy" z 2018 roku, "Tuca i Bertie" z 2019 roku (jako Bertie), "Ernest i Rebeka" z 2018 roku (jako siostra Rebeki, Koralia), "Absurdalna Planeta" z 2020 roku, "Kipo i dziwozwierze" z 2020 roku (jako Kipo) oraz "Świat centaurów" z 2021 roku (jako Glendale).
W jakich słuchowiskach można usłyszeć Dominikę Kachlik?
Aktorkę można usłyszeć w słuchowisku "Parawan" autorstwa Andrzeja Strzeleckiego z 2022 roku. Słuchowisko było stworzone dla Polskiego Radia i można było je usłyszeć na Programie Pierwszym.

Fani lubią też

Zobacz też