Na czasie

voucher-kinowy-heliosagnieszka-chylinskakswopener-festivaldawid-podsiadlovan-gogh
Home Artysta Sandra Staniszewska

Sandra Staniszewska

Sandra StaniszewskaOpisWydarzeniaSandra Staniszewska - Często zadawane pytaniaFani lubią też

Opis

Sandra Staniszewska-Herbich jest aktorką filmową i teatralną. Urodziła się w Zielonej Górze 24 lutego 1988 roku. Studiowała w Akademii Sztuk Teatralnych w Krakowie. W 2014 roku została absolwentką wydziału aktorskiego tej uczelni. Zadebiutowała jednak na scenie teatralnej o wiele wcześniej. Jako zaledwie dziesięcioletnia dziewczynka zagrała swoją pierwszą rolę - Annę-Marię w sztuce "Pilot morski w tarapatach". Wystąpiła wtedy w Lubuskim Teatrze w Zielonej Górze. 

Kariera aktorki teatralnej

Sandra Staniszewska-Herbich występowała w Lubuskim Teatrze, Teatrze PWST w Krakowie, Teatrze Imka oraz w Teatrze Palladium. Zagrała w wielu sztukach teatralnych, takich jak:

  • "Pilot morski w tarapatach" (1998) jako Anna-Maria,
  • "Kształt rzeczy" (2008) jako Kelnerka,
  • "Milusińscy" (2012) jako Jenna Jameson,
  • "Pływalnia" (2013) jako Sanna,
  • "Momotaro" (2016-2017) jako Mleczarka Broszura,
  • "Królestwo zwierząt" (2016) jako Lili,
  • "Nocni Pływacy" (2016) jako Rozbita kobieta,
  • "Kobiety Bergmana - Persony" (2016) jako Liv,
  • "Calineczka" (2017) jako Ropucha i Mysz,
  • "Raj" (2017).

Filmografia

Aktorka zagrała w takich filmach, jak:

  • "Dekalog 89+" (2009) jako Jolka,
  • "48H TV" (2011) jako celebrytka,
  • "Kamienie na szaniec" (2012) jako dziewczyna "Zośki", Hala Glińska,
  • "Chemia" (2015) jako Elizka,
  • "Na przekór astronomom" (2017) jako pani Rozalia,
  • "Fanatyk" (2017) jako kioskarka,
  • "Ach śpij kochanie" (2017) jako Krystyna,
  • "Deathcember" (2019) jako Skin,
  • "Mayday" (2019) jako panna młoda,
  • "W jak morderstwo" (2021) jako Joanna Maj.

Zagrała też w licznych serialach, m.in.: "M jak miłość" jako Iza Sajdak, "Ojciec Mateusz" jako Majka Sroka-Więcej, "Komisarz Alex" jako piosenkarka Mela Popielska, "Druga szansa" jako agentka, "Na dobre i na złe" jako Maria, "W rytmie serca" jako ekspedientka, "Barwy szczęścia" jako stewardessa, "Archiwista" jako Eliza Sobczak, "O mnie się nie martw" jako Blanka, "Pierwsza Miłość" jako aktorka Natalia.  

Wydarzenia

Sandra Staniszewska - Często zadawane pytania

Gdzie wystąpi Sandra Staniszewska?

Miejscowości, w których Sandra Staniszewska wystąpi w najbliższym czasie: Warszawa.

Jakie nagrody otrzymała Sandra Staniszewska-Herbich?
Aktorka otrzymała nagrodę aktorską podczas 31. łódzkiego Festiwalu Szkół Teatralnych. Została nagrodzona za rolę Sanny w sztuce "Pływalnia".
Jakie są najbardziej cenione role filmowe i serialowe Sandry Staniszewskiej-Herbich?
Aktorka jest najbardziej ceniona za rolę: Elizki w "Chemii", kioskarki w "Fanatyku", dziewczyny "Zośki" w "Kamieniach na szaniec" oraz panny młodej w "Mayday".
Z kim najczęściej pracuje Sandra Staniszewska-Herbich?
Aktorka najczęściej pracuje z Sylwestrem Jakimowem, Anną Dereszowską oraz Andrzejem Grabowskim.

Fani lubią też

Zobacz też