Największa platforma sprzedaży biletów. Ceny mogą się nieznacznie różnić od cen organizatora.

Na czasie

voucher-kinowy-heliosporwaniew-lozku-z-rabusiemfestivaland-by-the-mfame-mmasunrise-festival
Home Artysta Sandra Staniszewska

Sandra Staniszewska

Sprawdź wydarzenia
Sandra StaniszewskaSzczegółyOpisWydarzeniaSandra Staniszewska - Często zadawane pytaniaFani lubią też

Szczegóły

wiek:
36 lat
data urodzenia:
24.02.1988
miejsce urodzenia:
Zielona Góra
dyscyplina:
Aktorka serialowa, teatralna i filmowa
social media:

Opis

Sandra Staniszewska-Herbich jest aktorką filmową i teatralną. Urodziła się w Zielonej Górze 24 lutego 1988 roku. Studiowała w Akademii Sztuk Teatralnych w Krakowie. W 2014 roku została absolwentką wydziału aktorskiego tej uczelni. Zadebiutowała jednak na scenie teatralnej o wiele wcześniej. Jako zaledwie dziesięcioletnia dziewczynka zagrała swoją pierwszą rolę - Annę-Marię w sztuce "Pilot morski w tarapatach". Wystąpiła wtedy w Lubuskim Teatrze w Zielonej Górze. 

Kariera aktorki teatralnej

Sandra Staniszewska-Herbich występowała w Lubuskim Teatrze, Teatrze PWST w Krakowie, Teatrze Imka oraz w Teatrze Palladium. Zagrała w wielu sztukach teatralnych, takich jak:

  • "Pilot morski w tarapatach" (1998) jako Anna-Maria,
  • "Kształt rzeczy" (2008) jako Kelnerka,
  • "Milusińscy" (2012) jako Jenna Jameson,
  • "Pływalnia" (2013) jako Sanna,
  • "Momotaro" (2016-2017) jako Mleczarka Broszura,
  • "Królestwo zwierząt" (2016) jako Lili,
  • "Nocni Pływacy" (2016) jako Rozbita kobieta,
  • "Kobiety Bergmana - Persony" (2016) jako Liv,
  • "Calineczka" (2017) jako Ropucha i Mysz,
  • "Raj" (2017).

Filmografia

Aktorka zagrała w takich filmach, jak:

  • "Dekalog 89+" (2009) jako Jolka,
  • "48H TV" (2011) jako celebrytka,
  • "Kamienie na szaniec" (2012) jako dziewczyna "Zośki", Hala Glińska,
  • "Chemia" (2015) jako Elizka,
  • "Na przekór astronomom" (2017) jako pani Rozalia,
  • "Fanatyk" (2017) jako kioskarka,
  • "Ach śpij kochanie" (2017) jako Krystyna,
  • "Deathcember" (2019) jako Skin,
  • "Mayday" (2019) jako panna młoda,
  • "W jak morderstwo" (2021) jako Joanna Maj.

Zagrała też w licznych serialach, m.in.: "M jak miłość" jako Iza Sajdak, "Ojciec Mateusz" jako Majka Sroka-Więcej, "Komisarz Alex" jako piosenkarka Mela Popielska, "Druga szansa" jako agentka, "Na dobre i na złe" jako Maria, "W rytmie serca" jako ekspedientka, "Barwy szczęścia" jako stewardessa, "Archiwista" jako Eliza Sobczak, "O mnie się nie martw" jako Blanka, "Pierwsza Miłość" jako aktorka Natalia.  

Wydarzenia

Aktualne
Wybrane dla Ciebie
Zakończone

Sandra Staniszewska - Często zadawane pytania

Gdzie wystąpi Sandra Staniszewska?

Miejscowości, w których Sandra Staniszewska wystąpi w najbliższym czasie: Warszawa.

Jakie nagrody otrzymała Sandra Staniszewska-Herbich?
Aktorka otrzymała nagrodę aktorską podczas 31. łódzkiego Festiwalu Szkół Teatralnych. Została nagrodzona za rolę Sanny w sztuce "Pływalnia".
Jakie są najbardziej cenione role filmowe i serialowe Sandry Staniszewskiej-Herbich?
Aktorka jest najbardziej ceniona za rolę: Elizki w "Chemii", kioskarki w "Fanatyku", dziewczyny "Zośki" w "Kamieniach na szaniec" oraz panny młodej w "Mayday".
Z kim najczęściej pracuje Sandra Staniszewska-Herbich?
Aktorka najczęściej pracuje z Sylwestrem Jakimowem, Anną Dereszowską oraz Andrzejem Grabowskim.

Fani lubią też

Zobacz też