Na czasie

voucher-kinowy-heliosrzeszowskie-juwenaliaprojekt-warszawaopener-festivaljuwenalia-politechniki-lubelskiejdawid-podsiadlo
Home Artysta Błażej Malinowski

Błażej Malinowski

Błażej MalinowskiOpisWydarzeniaFAQFani lubią też

Opis

Błażej Malinowski jest polskim producentem muzycznym i DJ-em. Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że jest on także dziennikarzem. Obecnie mieszka w Berlinie. Jego pasją jest muzyka, dlatego - oprócz tworzenia jej - kolekcjonuje płyty winylowe. Można powiedzieć, że zgromadził także większość gadżetów, dzięki którym może tworzyć przeróżne dźwięki. Jeśli chodzi o samą produkcję muzyki, zajmuje się głównie gatunkami dub techno oraz deep. Założył projekt pod nazwą Why So Silent (pol. dlaczego tak cicho). Oprócz tego jest związany także z projektem, który współtworzy z Michałem Wolskim - Funfte Strasse (pol. piąta ulica). Bierze także udział w Silent Season (pol. cichy sezon), Phorma (pol. forma), Technosoul (pol. dusza techno) oraz Kontrafaktum (pol. kontrfaktycznie). 

Dyskografia

Artysta ma na swoim koncie liczne albumy, single i EPki. Wypuścił trzy albumy studyjne:

  • "Echoes Of The Past" (2012 rok, Minicromusic),
  • "Factors" (2013 rok, Silent Season),
  • "Dark Awakenings" (2017 rok, TGP).

Jego single i EP-ki to:

  • "Dual Reality" (2014 rok, Phorma),
  • "Mort" (EP, 2016 rok, Technosoul),
  • "Profundity" (EP, 2016 rok, Kotrafaktum),
  • "TGP Extra 003" - Claudio Prc & UNC / Błażej Malinowski (2016 rok, TGP)
  • "Inner Tension" (2018 rok, TGP),
  • "Entity" (2019 rok, Semantica Records),
  • "States Of Consciousness" (EP, 2020 rok, Kvalia),
  • "Katharsis" (2021 rok, Inner Tension),
  • "Unpredictability Of Propability" (2021 rok, Inner Tension),
  • "Future Retro" - Claudio Prc & Błażej Malinowski (2021 rok, 012),
  • "Moods" (EP, 2023 rok, Aquaregia).

Oprócz tego, Błażej Malinowski wypuścił także 2 mixtape'y:

  • "Oslated Mix Episode 40" (2017 rok, Oslated),
  • "SEMANTICA / Lambda" (2022 rok, Semantica Records).

Jego utwory są stosunkowo długie. Najczęściej jest to 7 do 10 minut, co z pewnością jest doceniane przez jego fanów. Mogą oni posłuchać takich piosenek, jak m.in.:

  • "Not Only",
  • "Echo Of The Past",
  • "After Three Cups Of Coffee",
  • "Sea Of Broken Thoughts",
  • "Crack In The Wall",
  • "Background",
  • "Dreams Of Tomorrow",
  • "Factory Of Emotions".

Błażej Malinowski bierze udział w wielu różnych projektach, stąd jego bogata twórczość. Na tym jednak nie poprzestaje i znalazł się on dotychczas na wielu albumach innych artystów, np. w utworze "Utopia" (Avreca "Arquitectura Del Sueno"). Tworzy także utwory na mixtape'y, na których pojawia się z wieloma innymi artystami, np. "Must Hear 1.0", "Affinities", "Podworko II" czy też "Around the Three of Peace". 

Źródło zdjęcia: Audioriver Festival

Wydarzenia

Aktualne
Wybrane dla Ciebie
Zakończone

Brak aktualnych wydarzeń

Kliknij „Obserwuj”, a prześlemy do Ciebie wiadomość o wydarzeniach artysty/ki.

FAQ

Czym jest projekt Why So Silent?
Jest to projekt, w którym artysta tworzy muzykę podczas widowiska na żywo, podczas gdy w tle są wyświetlane nieme filmy.
Kiedy urodził się Błażej Malinowski?
Artysta urodził się w 1983 roku.
Gdzie można posłuchać twórczości Błażeja Malinowskiego?
Oprócz odsłuchiwania utworów na YouTube, można także wziąć udział w jego koncertach czy transmisjach na żywo.

Fani lubią też

Zobacz też