Największa platforma sprzedaży biletów. Ceny mogą się nieznacznie różnić od cen organizatora.

Na czasie

voucher-kinowy-heliosporwaniew-lozku-z-rabusiemfestivaland-by-the-mfame-mmasunrise-festival
Home Koncerty Rock Happysad – Pierwsza Prosta Tour 2024

Happysad – Pierwsza Prosta Tour 2024

12.10-11.11.2024 Kraków, Wrocław

Organizator: Fundacja Studentów i Absolwentów AGH w Krakowie

Sprawdź bilety
Happysad – Pierwsza Prosta Tour 2024BiletyO wydarzeniuArtyściLokalizacja

BILETY

Kraków

Happysad “Pierwsza Prosta Tour"
sobota
12.10.2024
19:00

Happysad “Pierwsza Prosta Tour"

Kraków, Klub Studio

Wrocław

HAPPYSAD – Pierwsza Prosta Tour 2024
poniedziałek
11.11.2024
19:00

HAPPYSAD – Pierwsza Prosta Tour 2024

Wrocław, Stary Klasztor

O wydarzeniu

Dziewiąta płyta zespołu i kolejna trasa Happysad! Na koncertach usłyszycie zarówno nowe utwory zespołu, starsze klasyki, jak i te, które zespół postanowił grać tylko na koncertach klubowych. Happysad – Pierwsza prosta Tour 2024 bilety już w sprzedaży. 

Zespół przygotował także zaskakującego gościa, bo roli rozgrzewacza na trasie podjął się tej jesieni Maciej Ramisz, na co dzień członek grupy Happysad. On także promował będzie swoją najświeższą twórczość. Jego pierwsza solowa płyta ukazała się 14 maja tego roku i zatytułowana jest Lepiej późno niż w ogóle.

O zespole Happysad

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej i od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów. Grupa ma na koncie ponad 1300 koncertów w całym kraju, pięć platynowych płyt, trzy złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu znanych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 roku ukazał się debiutancki album formacji zatytułowany „Wszystko jedno”, a rok później krążek „Podróże z i pod prąd”. 1 września 2007 - podczas III edycji organizowanego przez Happysad festiwalu SKARfest - miała miejsce premiera trzeciego wydawnictwa zespołu pod tytułem „Nieprzygoda”. Album znalazł się na pierwszym miejscu zestawienia OLiS.

Rok 2008 przyniósł fanom kapeli koncertowe wydawnictwo „Na żywo w STUDIO”, które w ciągu sześciu miesięcy zyskało status platynowej płyty. W październiku 2011 roku światło dziennie ujrzał album „Zadyszka” będący podsumowaniem 10 lat działalności grupy.

Kolejne krążki zespołu wchodziły na szczyt rankingu OLiS i szybko pokrywały się złotem, a wydawnictwa „Mów mi dobrze” z 2009 roku oraz „Ciepło/zimno” z 2012 roku zyskały status platynowych płyt.

W 2013 roku ukazał się koncertowy album dokumentujący występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W 2014 roku Happysad powrócił z albumem „Jakby nie było jutra”, który z miejsca zadebiutował na pierwszym miejscu OLiS oraz spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Kolejny krążek zespołu - „Ciało obce” - został wydany w lutym 2017 roku. Wydawnictwu towarzyszyło 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie.

W 2019 roku grupa wypuściła album „Rekordowo Letnie Lato”, przy którego powstaniu muzycy współpracowali z pięcioma producentami. W roku 2020 w ręce fanów trafiło kolejne wydawnictwo koncertowe - będące rejestracją koncertu na Pol’and’Rock Festival 2019.

W 2021 roku zespół obchodził 20-lecie istnienia, które świętował okolicznościową płytą „Odrzutowce i Kowery” oraz książką biograficzną „Zanim pójdę. Długa droga zespołu Happysad” autorstwa Żanety Gotowalskiej. W marcu 2023 roku muzycy ruszyli w wyjątkową, intymną i „siedzianą” trasę „Happysad Inaczej”. 24 listopada 2023 - z okazji Record Store Day Black Friday - premierę miała płyta winylowa zawierająca część prezentowanych podczas niej utworów. Wydawnictwo ukazało się w ekskluzywnym i limitowanym nakładzie.

W 2024 roku zespół zdecydował się samodzielnie nagrać i wydać kolejny album. Producentem krążka został Maciej Wasio, a nagrania zostały dokonanie w starym domu na Podlasiu w Ossolinie oraz w sali prób grupy w Halinowie. Premiera albumu „Pierwsza prosta” przewidziana jest na 6 września 2024 roku.

Skład zespołu Happysad

  • Kuba Kawalec - wokal, gitara
  • Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara
  • Artur Telka – bas
  • Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
  • Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
  • Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe, wokal

Dyskografia Happysad:

  • „Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records) (platyna)
  • „Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records) (złoto)
  • „Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
  • „Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records) (platyna)
  • „Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production) (platyna)
  • „Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
  • „Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production) (platyna)
  • „Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
  • „Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production) (platyna)
  • „Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD (Złoty Melon)
  • „Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production) (złoto)
  • „Ciało obce” - 2017 r. (Mystic Production) (złoto)
  • „Rekordowo Letnie Lato” – 2019 r. (Mystic Production)
  • „Pol’and’Rock 2019” – 2020 r. (Złoty Melon/Mystic Production)
  • „Odrzutowce i Kowery” - 2021 r. (Mystic Production)
  • „Happysad Inaczej” – 2023 r. LP (Winylowa.pl/Mokre Buty)
  • „Pierwsza prosta” – 2024 (MOKRE BUTY)

Artyści

Lokalizacja

Podobne wydarzenia

Inne wydarzenia organizatora

Zobacz wszystkie

Zobacz też