Culinary Innovators

Culinary Innovators

Wydarzenie lata dla foodiesów! Dzień z wybitnymi szefami, degustacjami, kulinarnymi inspiracjami, trendami oraz designem - już 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu! CULINARY INNOVATORS, święto wyszukanego smaku, organizowane jest przez Gault&Millau Polska, jeden z najbardziej prestiżowych i wpływowych przewodników kulinarnych na świecie. We wspaniałej przestrzeni zabytkowej Trybuny Toru Wyścigów Konnych zaprosimy Was do:

  • Strefy Kreacji – miejsca, gdzie mistrzowie fine diningu przygotowują dania w stylu FUN diningu. Nie zabraknie niespodzianek i sensacji!

  • Strefy Degustacji – prezentacja najlepszych cydrów, win oraz piw 

  • Strefy Inspiracji – wybitni eksperci sztuki kulinarnej, nauki i designu zaprezentują aktualne światowe trendy 

  • Strefy Innowacji – premiery najciekawszych produktów i nowych technologii związanych ze sztuką kulinarną 

  • Strefy Networkingowej – gdzie można poznać wszystkie wpływowe postaci polskiego świata kulinarnego oraz wielu zagranicznych ekspertów 

  • Strefy Kibica – w której z Loży będzie można śledzić wyścigi konne w trakcie trwania wydarzenia 

O oprawę kulinarną Culinary Innovators zadbają znakomici szefowie kuchni: Ernest Jagodziński, Jakub Emanuel Malec, Artur Skotarczyk, Michał Gniadek, Wojciech Harapkiewicz oraz Magdalena Ossowska, czapkowa i gwiazdkowa szefowa kuchni z Niemiec, która tego dnia zadebiutuje w Polsce, a niebawem nieźle zamiesza na polskiej scenie kulinarnej. 

A do tego liczne degustacje polskich cydrów, win, piw i koktajli oraz wód, inspirujące prezentacje wybitnych ekspertów sztuki kulinarnej i pokazy nowych technologii. 

 

Harmonogram INNOWATORZY 2018

I BLOK - 12.00 

12.00 – 12.20 

Creativity is the mother of innovation – niestandardowy marketing, który przykuwa uwagę – Mateusz Ruszkowski, Synergic Media

 

12.20 – 12.40

Gościnność – Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski 

 

12.40– 13.00 

Projektu_jemy. Kolacja z porcelany. - Design, School of Form – Ewa Voelkel 

 

FILMS FOR FOOD prezentuje: 

“Knife Skills” 40’

 

II BLOK – 14.00 

14.00 – 14.20 

How to make a short story long- Manuela Fissore Barrker

 

14.20 – 14.40

Another Brick in the Wall, czyli jak zbudować własny zamek – Bogdan Gałązka, Ghotic Cafe&Restaurant Malbork 

 

14.40 – 15.00 

Pojedynek na frytki, czyli dziecko w restauracji – Kasia Błażejewska-Stuhr i Martin Gimenez Castro

 

FILMS FOR FOOD prezentuje: 

„Z kulturą przy stole” 4’30

 „Wtajemniczeni”  45’

 

III BLOK – 16.00 

16.00 – 16.30

Woda – czynnik X - premiera pierwszej w Polsce Karty Wód Mineralnych

Tomasz Kolecki, Łukasz Klesyk, Jacek Krupa, Justyna Adamczyk

 

Słyszeliście o Karcie wód? Nie? To możliwe, bo trend parowania wody z jedzeniem i winami, coraz modniejszy na świecie, dopiero nieśmiało puka do drzwi naszej gastronomii. Czas najwyższy, bo mamy w Polsce niezwykłe bogactwo naturalne w postaci znakomitych wód. Już nie wystarczy pytanie: z gazem czy bez. Woda to smak, przyjemność, orzeźwienie, życie. Niezwykły duet hydrosommeliera Tomasza Koleckiego i znawcy trunków Łukasza Klesyka  zbadał wraz z nami tenże tajemniczy, ale jakże istotny „czynnik X”. To oni, wraz z Marszałkiem Województwa Małopolskiego - Jackiem Krupą oraz Redaktor Naczelną Żółtego Przewodnika, podczas #culinaryinnovators zaprezentują pierwszą w Polsce Kartę Wód Mineralnych. Wszystkie pochodzą z najbardziej urodzajnej krainy wód – Małopolski. Wszystkie zostały poddane naszym testom. Wszystkie należą do naszego bogactwa naturalnego i są dumą narodową. Czas na wyznaczanie trendów! Do tej pory wyłącznie najbardziej awangardowe restauracje świata zachwycały paringiem wód. My zaprezentujemy jak łączyć je z winem i daniami przygotowanymi przez Szefów Kuchni. Będzie niezwykle zaskakująco i pysznie!

 

16.40 – 17.00

Zero Waste – Szef Jakub Emanuel Malec 

 

17.10 – 17.30

Jedzenie w kosmosie – dr. Paweł Barczyński

 

FILMS FOR FOOD prezentuje: 

“Noma: My Perfect Storm” 100’

 

Nie może Cię tam zabraknąć! 

pokaż więcej... zwiń
Sprzedaż biletów na to wydarzenie została zamknięta.
Dołącz do FAN ALERTU, aby być na bieżąco!

Fan Alert

rozwiń zwiń

Culinary Innovators
Jeśli chcesz otrzymywać informację o podobnych wydarzeniach w przyszłości już teraz zapisz się do naszego FAN ALERTU!
Zapisałeś się do fanalertu
Jesteś zapisany do tego fanalertu

Polecane wydarzenia

Używamy plików Cookies, aby zapewnić naszym Użytkownikom wygodne korzystanie z naszej strony internetowej oraz aby stale poprawiać jej jakość. Umożliwiamy również instalowanie Cookies przez naszych partnerów biznesowych w ich celach marketingowych. Poprzez odpowiednie ustawienia swojej przeglądarki Użytkownik wyraża zgodę na stosowanie określonych Cookies przez nas lub przez naszych partnerów. Użytkownik może w każdej chwili zmienić ustawienia przeglądarki, dostosowując je do swoich oczekiwań. Zmiana ustawień i cofnięcie zgód na stosowanie Cookies nie wpływa jednak na zgodność z prawem ich stosowania przed dokonaniem zmiany. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce prywatności dostępnej na stronie https://www.ebilet.pl/polityka-prywatnosci/