Muchy

Muchy

SPRAWDŹ BILETY

Muchy jeden z ważniejszych polskich zespołów alternatywnych powraca z nowym albumem i koncertami! Grupa wystąpi we wrocławskich Zaklętych Rewirach 4 grudnia. Muchy bilety na koncert we Wrocławiu już w sprzedaży.

 

Bilety zakupione na pierwotną datę (4.09.2021) zachowują swoją ważność w nowym terminie. 

O zespole Muchy

Niegdyś "najlepszy polski zespół bez kontraktu" i nadzieja rodzimej alternatywy, pierwsza generacja polskiej muzyki XXI wieku i debiutancki „Terroromans”, który zyskał niemal pokoleniowy wymiar. Dziś Muchy pozostają jedną najbardziej wpływowych polskich formacji gitarowych XXI wieku z prawie 17-letnim doświadczeniem na klubowych i festiwalowych scenach, a utwory takie jak „Miasto doznań”, „Najważniejszy dzień”, „Galanteria”, „Przesilenie” czy „Nie przeszkadzaj mi, bo tańczę” należą do kanonu polskiego rocka początków stulecia. Ich muzyka była często porównywana do zespołów Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Interpol czy The Smiths. Przez te lata zagrali setki koncertów, wydali cztery albumy studyjne, specjalną płytę live z Jarocina i muzykę do filmu. Teraz nareszcie nadchodzi nowe.

 

„Szaroróżowe”, pierwszy od 7 lat studyjny album Much, swoją premierę miał 16 lipca nakładem Kayaxu i z miejsca okazał się sporym sukcesem Single, takie jak „22 godziny”, „Lato 2010” czy „Szaroróżowe” szturmem zdobyły krajowe listy przebojów.. Na koncertach zespół premierowo prezentuje utwory z nowej płyty i gra przekrojowy materiał z całego okresu działalności. Muchy w 2021 roku to: Michał Wiraszko – śpiew, gitara; Piotr Maciejewski – bas, klawisze, śpiew;  Szymon Waliszewski – perkusja oraz Stefan Czerwiński – gitara, bas.

Dyskografia:

  • Galanteria DEMO (2005)
  • Terroromans (2007)
  • Notoryczni debiutanci (2010)
  • Chcecicospowiedziec (2012)
  • Karma Market (2014)
  • Powracająca fala - album koncertowy (2015)
  • „Reakcja łańcuchowa” – muzyka do filmu (2017) 
  • „Szaroróżowe” (2021)

 

Termin ostatniego wydarzenia z dostępnymi biletami: 2021-12-04

pokaż więcej... zwiń
Używamy plików Cookies, aby zapewnić naszym Użytkownikom wygodne korzystanie z naszej strony internetowej oraz aby stale poprawiać jej jakość. Umożliwiamy również instalowanie Cookies przez naszych partnerów biznesowych w ich celach marketingowych. Poprzez odpowiednie ustawienia swojej przeglądarki Użytkownik wyraża zgodę na stosowanie określonych Cookies przez nas lub przez naszych partnerów. Użytkownik może w każdej chwili zmienić ustawienia przeglądarki, dostosowując je do swoich oczekiwań. Zmiana ustawień i cofnięcie zgód na stosowanie Cookies nie wpływa jednak na zgodność z prawem ich stosowania przed dokonaniem zmiany. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce prywatności dostępnej na stronie https://www.ebilet.pl/polityka-prywatnosci/